O gorjeancă expune alături de una dintre cele mai faimoase artiste, Marina Abramović 

Interviu cu o novăceancă îndrăgostită de România. Ce caută turistul român și ce găsește în Gorj!
16 iulie 2018
Povestea unei afaceri din Gorj, bună de spus în cărțile de antreprenoriat
29 iulie 2018

O gorjeancă expune alături de una dintre cele mai faimoase artiste, Marina Abramović 

Performanță pentru artista din Târgu Jiu, Andreea Medar, care va expune alături de Marinei Abramović, o artistă sârbă, de renume internațional.

 

Marinei Abramović expune la Timișoara una dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, numită „Balkan Baroque”. Expoziția va avea loc în perioada 15 august-20 octombrie 2018, la Muzeul „Corneliu Mikloși”, în cadrul evenimentului |WOMAN, ALL TOO WOMAN|. Evenimentul reunește în total 30 de artiste cu peste 120 de lucrări de opere de artă și evenimente speciale, desfășurate pe parcursul a două luni. Printre artistele care vor avea lucrări în cadrul acestei expoziții este și târgujianca Andreea Medar.

Povestea expoziției este țesută în jurul lucrării Marinei Abramović, o artistă de origine sârbă, emblematică pentru Europa de Est. Lucrarea „Balkan Baroque” a fost premiată cu Leul de Aur la Bienala de la Veneția 1997 și pune în discuție stereotipurile specifice Balcanilor, brutalitatea războiului, tragedia, naționalismul, nebunia și ostilitatea, scrie banatuldeazi.ro. Andreea Foanene este curatorul expoziției.

Unii au descoperit-o pe Abramović  în urma unei expoziții vii, de la Muzeul MoMA din New York, atunci când timp de trei luni a întâlnit peste o mie de oameni, într-un dialog artistic inedit. Spectacolul se numea The artist is present, care o înfățișa pe artista sârbă pe un scaun, privind în ochi oameni aflați pe scaunul din fața sa. Spectacolul dura opt ore pe zi și timp de aproape 3 luni a întâlnit privirea a 1000 de străini.

 

1 Comment

  1. Magda Todea spune:

    Andreea Medar, artista noastra exceptionala si de exceptie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *