Brâncuși devine al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume

Marea Unire din fiecare zi și trecerea în următorii 100 de ani
1 decembrie 2018
Admirată de Matisse și iubită de Blendea, ia românească poartă ”ecouri ancestrale”
26 februarie 2019

Brâncuși devine al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume

Constantin Brâncuşi a devenit al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume, după Alberto Giacometti, după ce opera sa, Tânără sofisticată, se află în topul celor mai scumpe lucrări de artă vândute anul acesta în lume.

„La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)”, este o lucrare unică din bronz lustruit, ce datează din 1932. Ea a fost vândută cu 71 de milioane de dolari. Opera o reprezintă pe Nancy Cunard, o activistă, militantă pentru egalitatea de gen şi pentru drepturile civile în Statele Unite, editor și apropiată de suprarealism şi de dadaism.

Tânără sofisticată (Nancy Cunard) este și recordul absolut pentru Constantin Brâncuşi.

În 2017, a fost vândută lucrarea Muza adormită, la prețul de 57,3 milioane de dolari, după o bătălie la licitaţie, care a durat 10 minute.

Pe primul loc al topului celor mai scumpe lucrări adjudecate în licitaţii în 2018 se află tabloul lui Amedeo Modigliani „Nu couché (sur le côté gauche)”, din 1917, adjudecat pentru 157,2 milioane de dolari, iar pe locul 2 o creaţie a lui Pablo Picasso, „Fillette à la corbeille fleurie”, din 1905,  care a ajuns până la 115 milioane de dolari.

Opera lui Brâncuși ocupă locul șase, ceea ce-l situează pe locul al doilea în rândul celor mai bine vânduți sculptori din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *