Topul celor mai frumoase locuri din Gorj. Rezultatul și câștigătorii!

Un „vânător” de case vechi: Târgujienii habar nu au cât de valoroase sunt casele lor
20 aprilie 2019
Cinci sfaturi pentru viitorii antreprenori. Un interviu despre succes și țara în care trăim
6 mai 2019

Topul celor mai frumoase locuri din Gorj. Rezultatul și câștigătorii!


Sondajul realizat de platforma online „Gorjenii lui Brâncuși“ pentru desemnarea celor mai frumoase 10 locuri din Gorj a înregistrat 643 de voturi. Vă mulțumim tuturor! A fost mai mult decât ne-am propus, 600 de voturi!

Voturile au arătat că cele mai apreciate obiective turistice din județul Gorj sunt cele naturale și operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. În continuare, vom prezenta aceste locuri pe site-ul gorjeniiluibrancusi.ro și vom organiza, atât cât vom putea, evenimente în aceste locuri, cu scopul de a le promova!

Dar iată cum s-a desfășurat acest sondaj și care sunt câștigătorii concursului de fotografie!

Pe primul loc în preferințele gorjenilor, fără îndoială, se află operele de pe Axa Brâncuși – Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit. Însă, din păcate, sondajul nostru a fost înțeles greșit de persoane care au văzut aici o competiție și, ca urmare, în primele două zile, a fost votat masiv Conacul Pleniceanu din Vădeni. Un conac extrem de interesant din punct de vedere istoric și arhitectural, dar este el Cel mai frumos loc din Gorj?

Mai mult, conacul nu poate fi vizitat. Clădirea a fost restaurată, dar în interior nu a mai rămas nimic ce ar putea aminti de foștii proprietari, Dumitru și Maria Pleniceanu. Conacul Pleniceanu a intrat în sondajul nostru deoarece a fost nominalizat în consultarea online din perioada 24 martie-7 aprilie și este, într-adevăr, o clădire cu importanță majoră pentru istoria locală.

Le recomandăm celor care au votat acest obiectiv să înceapă demersurile pentru convingerea Mitropoliei Olteniei să deschidă conacul spre vizitare, demonstrând interesul serios pentru patrimoniul local. Gorjenii lui Brâncuși s-ar putea alătura unui asemenea proiect.

Constatând evoluția votului, Gorjenii lui Brâncuși a făcut o adresă la Mitropolia Olteniei, cea care deține conacul din Târgu Jiu, dat fiind că aveam în desfășurare și un concurs în urma căruia două persoane urmau să aibă o ședință foto la obiectivul clasat pe primul loc. Nici un răspuns până acum, iar conacul este închis!

Așadar, ședințele foto vor avea loc pe Axa Brâncuși, câștigătorul de drept al titlului de Cel mai frumos obiectiv din Gorj!

În concursul pentru ședința foto s-au înscris 32 de persoane, extragerea a fost făcută cu aplicația Random, iar câștigătorii sunt Dana Daniela și Mădălin Văduva! Ședința foto va fi realizată de un fotograf profesionist de la Studio One. Felicitări câștigătorilor!! Mulțumim tuturor pentru participare!

Dar iată rezultatul votului!

Conacul Pleniceanu de la Vădeni- 167 voturi

Axa Brâncuși- Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului- 102 voturi

Cheile Oltețului- 70 voturi

Transalpina – 67 voturi

Cheile Sohodolului- 35 voturi

Peștera Muierilor- 27 voturi

Cascada și Cheile Sușița Verde- 19 voturi

Trasee turistice din Muncții Parâng și Godeanu- 15 voturi

Mănăstirea Tismana- 14 voturi

Defileul Jiului -14 voturi

Fiecare dintre cele 39 de obiective a primit voturi, fiind de luate în calcul, în afară de acestea 10, și Rânca, Valea Cernei și Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *