Strad’Art sau cum Târgu Jiu prinde viață

Povestea Lavandinne. Mai mult decât o afacere cu lavandă
17 iunie 2019
Pasiunea unui gorjean ajută o comunitate. Tot ce trebuie să știi despre Aerodromul “Barza”
28 iulie 2019

Strad’Art sau cum Târgu Jiu prinde viață

Strad’Art, primul festival de artă urbană, începe astăzi la Târgu Jiu, iar cei care l-au gândit au făcut-o într-un stil mare, astfel că în orașul lui Brâncuși își vor face apariția artiști cu renume în acest domeniu.

Până pe 28 iulie, pe opt școli, licee, Amfiteatrul din Parcul Central, dar și pe una din fațadele sediului Salvamont Gorj vor fi create picturi murale, având ca subiect Infinitul.

Au ajuns la Târgu Jiu și-i puteți vedea la lucru pe Farid Rueda din Mexic, renumit pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano, și Endo din Serbia, un artist prezent în festivaluri importante din Europa.

Vor fi de asemenea și artiștii români Kero și Ocu, Pisica Pătrată, fondatorul Muzelui Benzilor Desenate, Kaps Krew din Iași, dar și Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu.

Festivalul este creat de Adrian Oniga și Dana Oniga, care au primit sprijinul financiar al primăriei Târgu Jiu, dar și al altor firme (darcomshop.ro, Varese SA, Molotow România, Belton Molotow, Food Story, Irish Pub Târgu Jiu). De asemenea, partener media este Kiss FM.

Ateliere de graffiti, proiecții de film și o invitație în oraș

Strad’Art este gândit ca un eveniment de promovare a culturii stradale și totodată o formă simplă, dar directă, de a comunica cu oamenii. Arta urbană este asociată, în general, cu o formă de protest, dar Strad’Art este, de fapt, o invitație la dialog.

În cadrul festivalului este deschis un subiect extrem de important legat de regenerarea spațiului urban prin intermediul artei. De asemenea, organizatorii doresc să transmită mesaje puternice de dezvoltare a copiilor prin artă, astfel că vor fi organizate ateliere de creație cu copii din cartierele Meteor și Obreja. Vor fi și proiecții de film în aer liber, expoziții, workshop-uri de graffiti și chiar un tur pietonal ghidat, în cadrul căruia puteți descoperi Târgu Jiul.

Strad'Art este primul festival de arta urbana din Targu Jiu. Participa Endo si Farid Rueda.

Arta stradală, graffiti-ul modern, reprezintă un mod de a te exprima, iar cele opt picturi murale vor doborî, probabil, și câteva convingeri eronate despre acest tip de artă. Spre deosebire de expozițiile de artă găzduite în spații închise, arta stradală dărâmă granițe, este accesibilă oricui și oricând. Picturile nu vor fi agățate pe un perete, ci vor fi chiar pe un întreg perete.

Programul AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *