Un gorjean a lansat VreauLa.ro, o platformă pentru liceeni. Sfatul lui pentru elevi!

Ciprian și.. Moș Crăciun
Authentrip.ro sau cum să călătorești cu sens. Un nou concept de călătorii, promovat în România de un gorjean
19 martie 2020
Daciana Ungureanu
Flori de sânziene și cămașa tradițională, într-un eveniment inedit. Interviu cu păstrători ai tradițiilor locale
24 iunie 2020

Un gorjean a lansat VreauLa.ro, o platformă pentru liceeni. Sfatul lui pentru elevi!

Mihai Pîrvuleț, Codruț Lemeni

Circa 3.000 de tineri din țară învață pe o platformă online, gratuită, lansată recent de un tânăr din Târgu Jiu, cu scopul de a ajuta viitorii studenți. Platforma se numește vreaula.ro, iar cofondatorul ei este Mihai Pîrvuleț. Mihai a studiat la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu și a fost liderul echipei de robotică Technogods, o echipă formată din liceeni care au obținut premii importante în țară și în străinătate. VreauLa este o platformă cu teste gratuite pentru viitorii studenți, care își pot evalua din timp nivelul și îți pot îmbunătăți aptitudinile, astfel încât procesul de admitere să fie unul cu succes.

Poți descoperi că mai ai muuult de învățat, dar iată și o parte bună: ai toate resursele și totul este gratuit.

Mihai Pîrvuleț este acum student în anul II la Politehnică, în București. Am aflat despre lansarea proiectului vreaula.ro de AICI și imediat m-am gândit că ar putea fi Mihai de la echipa de robotică, un grup de tineri care ne-au făcut mândri de reușitele lor. I-am scris lui Mihai câteva întrebări, mi-a răspuns online, și a ieșit ce o să citiți. Pe Mihai îl găsiți și pe blog, pe mihai.pirvulet.com/, un spațiu extrem de interesant, unde răspunde unor întrebări pe care și el le-a avut și unde pune pe masă  experiențe personale din care pot fi extrase câteva lecții.

Scriu acum despre proiectul www.vreaula.ro, dar cu siguranță urmează și un articol despre Mihai, pentru că am descoperit un tânăr despre care cu siguranță vom mai auzi și mi-ar plăcea să spun atunci: V-am zis eu:)

Gorjenii lui Brâncuși: Mihai, ți-am citit și câteva articole de pe blog și sfatul meu este: Nu te opri. Scrii foarte bine, dar ce este cu adevărat important este că abordezi subiecte foarte bune. Mi se pare că sunt întrebări pe care le-ai avut și tu și la care dai acum niște răspunsuri foarte bune. Mergând mai departe Vreaula.ro este tot un răspuns la întrebări pe care le-ai avut în timp?

Mihai Pîrvuleț: Ai intuit bine, proiectul VreauLa s-a născut tot ca un răspuns la o întrebare (sau o soluție la o problemă), pe care mi-am pus-o mult timp în liceu. În clasa a XII-a am avut oportunitatea de a participa la simularea examenului de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare, unde am ajuns să studiez, și a fost o experiență care mi-a schimbat total percepția. În general sunt un om destul de încrezător în forțele sale, dar atunci a fost o lovitură când am văzut cât de pregătiți sunt alți elevi din țară față de mine și cât de departe era realitatea de ce era în mintea mea. Simularea m-a scos agresiv din zona de confort și m-a ambiționat să lucrez mai mult. Prin VreauLa ne-am propus să oferim elevilor ocazia să își evalueze în mod constant cunoștințele raportate la o concurență de nivel național, în orice moment, prin teste online, gratuite. Pentru unii poate „șocul” e prea târziu în luna aprilie, când are loc simularea în mod normal, și așa au acces la această informație din timp, ca să se poată adapta.

Gorjenii lui Brâncuși: Cum a pornit proiectul, cum a fost cu finanțarea, cine-ți sunt parteneri, de când lucrați la el…?

Mihai Pîrvuleț: Mă bucur să îi am alături de mine în echipa VreauLa pe Codruț Lemeni și Daniel Oros, facem o echipă extraordinară și ne completăm foarte bine. Lucrăm la proiect din luna decembrie a anului trecut, iar lansarea oficială a avut loc luna aceasta, pe 7 aprilie. Momentan avem două platforme funcționale, VreauLaPoli (https://vreaulapoli.ro) și VreauLaDrept (https://vreauladrept.ro), iar in curând va aparea și a treia – VreauLaMedicină. Totuși, trebuie să menționez că VreauLa nu se rezumă la trei oameni. Avem alături parteneri din toată țara care ne ajută și le suntem profund recunoscători, de la studenți care fac voluntariat pentru viitorii lor colegi, până la profesori și întregi asociații studențești care vor să ne ajute în acest demers. Proiectul este momentan finanțat de noi.

Gorjenii lui Brâncuși: Câți utilizatori sunt pe site până acum? Și de ce ar trebui să intre, ce găsesc acolo și nu găsesc altundeva?

Mihai Pîrvuleț:
 În acest moment avem peste 2.800 de utilizatori inregistrați, care rezolvă în medie 100 de teste pe zi.
Utilizatorii găsesc pe platforma noastră teste actualizate, verificate, unde își pot testa cunoștințele, având la dispoziție clasamente care se actualizează în timp real pentru fiecare test. Dupa cum ziceam mai sus, informația de „unde mă situez în raport cu ceilalți” dusă la scară largă poate fi foarte valoroasă, în special dacă o obții din timp.
Ce diferă în viziunea noastră fața de a altor platforme care oferă același tip de servicii este că noi punem elevul pe primul loc și oferim tot conținutul gratuit. De asemenea, actualizăm săptămânal platformele cu teste noi, astfel încât utilizatorii au un flux constant de posibilități de evaluare. Testele sunt verificate riguros înainte să fie postate pentru a asigură o calitate cât mai mare.

Gorjenii lui Brâncuși: Ce urmează?


Mihai Pîrvuleț: Următorii pași în cadrul VreauLa ar fi lansarea platformei de medicină și îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe toate platformele.
Avem multe idei în acest sens și abia așteptăm să le implementăm. Următorii pași ai mei, pe plan personal, ar fi să termin cu bine acest semestru „online” care e destul de dificil, și la vară să mă concentrez pe internshipul meu la Bloomberg.

Dacă nu vor fi deschiși, nu vor fi curioși, la fel cum oportunitățile nu vin în Târgu Jiu, nu vor veni nici la București, Cluj sau alt oraș mare.



Gorjenii lui Brâncuși: Am citit pe blog un articol despre un alt internship. Chiar așa, unde ai fost intern și cum a fost?

Mihai Pîrvuleț:
 Vara trecută am fost Software Engineer Intern la FotoNation, o companie care activează în domeniul inteligenței artificiale, mai exact partea de Computer Vision. Mereu am fost pasionat de acest domeniu și una din dorințele mele din anul întâi a fost să învăț mai multe în această direcție. Acest internship, chiar dacă a fost puțin solicitant pentru mine la început (fiind primul job ), a fost exact ce aveam nevoie. Am cunoscut oameni geniali de la care am dobândit informații pe care sunt sigur că nu le-aș fi putut obține așa de ușor în cadrul facultății, de exemplu.

Gorjenii lui Brâncuși: Mihai, mai ții legătura cu colegii în echipa de robotică?

Mihai Pîrvuleț: Da, încă țin legatura cu colegii de robotică. Luna asta, acum doi ani ne pregăteam să plecam în SUA, la campionatul mondial. Chiar dacă suntem împărțiți prin toată țara/lumea, când suntem toți în oraș ne facem timp să ieșim. De exemplu, de Crăciun am făcut „Secret Santa”. Chiar dacă acum nu mai suntem așa apropiați cum eram, conexiunea puternică a rămas, și sunt sigur că va rămâne mereu.

Gorjenii lui Brâncuși: Mihai, ești printre cei care își pot aminti cu drag despre orașul natal și școală pentru că ai avut o experiență fantastică. Dar nu este cazul tuturor elevilor și știu că majoritatea așteaptă să plece și să reușească într-un oraș mai mare. Mereu văd succesul într-un oraș mare. După experiența ta, ce sfaturi le-ai da elevilor din liceele noastre? Cum ar putea să facă să nu treacă timpul pe lângă ei asteptând să ajungă într-un oraș unde să facă ce își doresc?

Mihai Pîrvuleț:
 Cred că aș sfătui elevii să fie curioși să învețe singuri, căutând mereu provocări cât mai interesante. Am avut norocul să dau de oameni care mi-au oferit oportunități extraordinare și mi-au alimentat pasiunea pentru tehnologie (domeniul meu). Dar nu i-aș fi găsit niciodată dacă nu mi-aș fi propus din prima să îi caut. Diferența cea mai mare între oamenii care au succes și cei care nu, este că primii au aproape mereu un plan. I-aș sfătui să se gândească pe termen lung și să caute neîncetat. Dacă nu vor fi deschiși, nu vor fi curioși, la fel cum oportunitățile nu vin în Târgu Jiu, nu vor veni nici la București, Cluj sau alt oraș mare.

Gorjenii lui Brâncuși: Ce citești acum ori care e ultima carte pe care ai citit-o? Despre ce este vorba?

Mihai Pîrvuleț:
 În acest moment citesc „The Power of Habit” de Charles Duhigg. Am primit-o cadou de ziua mea de la prietenii mei și este foarte interesantă. Este vorba despre cum obiceiurile ne definesc viața și cum le putem controla. Mai exact, cum putem scăpa de obiceiurile rele și cum putem începe să formăm obiceiuri bune, sănătoase, pentru a avea o viață mai bună.

Gorjenii lui Brâncuși: Unde vrei să ajungi cu Vreaula.ro?

Mihai Pîrvuleț:
 Vreaula.ro este un proiect foarte drag mie. Mă face foarte fericit să citesc mesaje de la elevi care folosesc platforma, să văd că rezolvă teste, că se chinuie, că raportează greseli. E un feeling de nedescris. Mi-ar plăcea să ofer în continuare asta la cât de mulți elevi se poate, la toate generațiile care vor urma.
Aș vrea să adauge vreaula.ro în arsenalul lor pentru pregătirea pentru admitere și să le fie de folos, la fel cum mi-ar fi fost și mie dacă exista când eram eu elev.

Gorjenii lui Brâncuși: Și, unde vrei să ajungi, în general? Care e visul tău?

Mihai, invitat în cadrul evenimentului organizat de CNTV, prin care actualii studenți și viitorii studenți discută despre schimbările pe care le au experimentat sau care urmează

Mihai Pîrvuleț: Visul meu este să am impact. Încă nu m-am decis ce impact, dar vreau să creez ceva care să schimbe viețile oamenilor în bine. Fie că sunt toți oamenii de pe Glob, fie că sunt oamenii dintr-o anumită comunitate sau domeniu. Vreau să învăț cât de mult se poate în domeniul de care sunt pasionat și anume software engineering și să folosesc această pasiune ca, într-o zi, să schimb vieți și să inspir alți oameni să o facă la rândul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *