A început „Arte Mici”: „Pentru o zi, copilăria se desenează la Motru …”

Artistul Brâncuși, recunoscut de o instanță din SUA. Totul despre procesul care schimbă definiția artei
24 noiembrie 2019
Constantin Brâncuși 144. De ce trebuie să veniți la Târgu Jiu
19 februarie 2020

A început „Arte Mici”: „Pentru o zi, copilăria se desenează la Motru …”

Incepe Arte Mici.

Artiști din Bulgaria, Italia și România s-au înscris deja la Salonul de Pictură „Arte Mici”. Concursul pentru copii, creat de motreanul Florin Preda Dochinoiu, a ajuns la cea de-a XI-a ediție, iar lucrările pot fi expediate până la 29 februarie, data poștei. Premierea va fi pe 28 martie. „Copilăria, chiar şi pentru o zi, se desenează la Motru …”, spune inițiatorul evenimentului, Florin Preda-Dochinoiu.

„Evenimentul clandestin de formă, pată şi culoare”, așa cum a numit Florin Preda-Dochinoiu Salonul de Pictură „Arte Mici”, va avea loc la Casa de Cultură Motru și se va termina cu o festivitate de premiere programată în martie. ,,Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani ) numai pentru secțiunea PICTURĂ. Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Deja avem lucrări înscrise și acestea sunt de la participanți din Bulgaria, Italia și din  România”, a menționat  Florin Preda-Dochinoiu, inițiatorul Salonului de Pictură “Arte Mici”.  Vor fi acordate mai multe premii, pe categorii de vârste.

Un concurs de arte mici cu un juriu mare

   Membrii juriului sunt: criticul de artă Pavel Şuşară, artistul plastic Michael Lassel, pictorul Nicolae Maniu, graficianul Dan Neamu, pictorița Alexandra Maciac şi inițiatorul concursului, Florin Preda-Dochinoiu.

Lucrările vor fi expediate direct sau prin poștă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 29 februarie 2020 (data poștei), pe adresa CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, strada MACULUI nr. 29, municipiul MOTRU, județul GORJ, cod postal 215200, ROMÂNIA, cu mențiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ ARTE MICI. Fiecare lucrare de pictură va fi etichetată pe faţă cu numele și prenumele artistului şi titlul lucrării, iar pe spate se va menţiona numele şi prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, precum și adresa unde locuieşte.

Pentru artiştii din diasporă şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului, lucrările pot fi trimise în format digital pe adresa de e-mail [email protected], cu aceleași date de identificare menționate mai sus.

Și în acest an, Florin Preda-Dochinoiu a convins mai mulți oameni să sprijine acest eveniment, însă dacă voi, cei care citiți, credeți că puteți contribui la organizarea unui eveniment care bucură zeci de copii, o puteți face!

Partenerii evenimentului: UAPR-filiala Dr. Tr. Severin, Parohia Motru II, Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural Severin, Fleurs de Mariage- decorațiuni evenimente, Castelul Medieval Severin, Grupul Vocal PRIETENI PE PORTATIV, SC Iris  C & V SRL Motru,  SC Leurda Impex SRL Motru, SC Daliprint and sale SRL Motru,  SC Ad-Mutrium 92 SRL, SC Anbitras Comprod SRL, I.I. Cernăianu, Florinel Țuilă, Theodor Dădălău, Daniel Bugă, dar şi Michael Lassel.

Gorjenii lui Brâncuși este partener media. Despre ARTE MICI am mai scris aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *